jump to navigation

Päätösseminaarin materiaalit June 16, 2011

Posted by salla in Project news.
Tags:
trackback

Kiitos Dire-tiimin puolesta kaikille eiliseen päätösseminaariin osallistuneille! Keskustelu esitysten välissä ja lopuksi oli erityisen vilkasta, ja saimme nipun uusia tutkimusideoita jatkoa ajatellen. Ohessa linkit esitysten kalvoihin, sekä Kurt Linderoosin ja Jarmo Lahden tekemiin tallenteisiin seminaarista – suuret kiitokset myös heille!

Hankkeessa tehdyt mittaukset vahvistivat, että hyvä maine on myös emotionaalista vetovoimaa, ja että organisaatiomaine on tekijä, jolla on merkitystä digitaalisen julkisuuden viestejä tulkittaessa. Lisäksi yrityksiä koskevia uutisia ja verkkokommentteja ärsykemateriaalina hyödyntänyt koeasetelma osoitti, että symmetria viehättää myös maineessa: yhtiön mainetta tukevat uutiset ja kommentit saavat paremman vastaanoton ja herättävät enemmän tarkkaavaisuutta. Täten syntyy positiivinen tai negatiivinen mainekierre.

Viestinnän- ja organisaatiotutkimuksen avulla tutkimme lisäksi maineriskin muodostumista digitaalisessa verkkojulkisuudessa. Haastateltujen viestinnän ja riskinhallinnan ammattilaisten määritelmän mukaan maineriski on riski, joka vaikuttaa organisaation aineettomaan pääomaan, ja jolla on myös taloudellisia vaikutuksia ja siten hyvin konkreettisia seurauksia. Digitaalisen julkisuuden he kokivat julkiseksi ja avoimuutta korostavaksi areenaksi, jossa voi seurata keskustelua ja aistia mielipiteitä, mutta joka kuitenkin on vaikea työkalu maineenhallintaan.

Hankkeen tulokset julkaistaan kirjallisen loppuraportin muodossa syksyllä 2011.

Seminaarin materiaalit:

Linkki Facebook-tapahtumaan.

– – A short description of the project results will be published in English shortly!

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: